Velkommen til Det Mexicanske Køkken
Indledningsvist et par vejledende bemærkninger, så De lettere kan finde rundt i menukortene.
Mexikansk mad er meget varieret, ja næsten ligeså varieret som Mexicos klima og landskaber, der spænder fra endeløse ørkenområder til frodig tropisk regnskov og fra snedækkende bjerge til kilometervis af strand langs Stillehavet og det Caribiske hav. Dog er nogle af ingredienserne typiske og går igen i mange retter.
Hos os kan du naturligvis også få retter, som er glutenfri, laktosefri eller vegetariske.
Tortilla
Mexicansk brød som laves af enten majsmel eller hvedemel. De er begge runde og flade som pandekager. De er ikke søde, men har en smag, der passer naturligt til de mange retter, de spises til.
Taco
En sprød foldet majstortilla med fyld.
Enchilada
En sammenrullet blød majstortilla, som kan være fyldt med enten oksekød, eller kyllingekød, ost og sauce (salsa). Som regel serveres den med smeltet ost.
Salsa
Salsa roja (rød chilisauce) er en mellemkrydret chilisauce. Salsa verde (grøn chilisauce) er en frisk mellemkrydret chilisauce lavet af flere slags peberfrugter. Salsa fresca er en kvik blanding af tomater, grønne chili, hakkede løg, persille og krydderier. Salsa roja picante er en blanding af 3 slags stærke chili og kryderier - sauce til dem som ønsker lidt ekstre "bid" på tungen.
Frijoles
Samgfulde mexicanske pintobønner, der ligesom vare krydderier importeres direkte fra Mexico.
Guacamole
De gamle aztekeres smør, bestående af pureret avocadofrugt, hakkede løg og krydderier.
Tequila
Mexicansk kaktusbrændevin udvundet af planten "Agave Azul Tequilana". Tequila undgår i de kendte mexicanske cocktails Margarita og Tequila Sunrise, men kan igså nydes på den traditionelle mexikanske banditomanér.
Mezcal
Mexicansk brændevin, som også er lavet af agaveplanten. Den kan produceres af flree slags agaver, hvorimod tequila kun destilleres af saften fra "Agave Azul Tequilana". I hver flaske mezcalbrændevin flyder en lille orm rundt på bunden. Dens navn er "gusano de maguey". Ormen, der er født og opvokset i en agace, lever kun af agave, så brændevin og orm består udelukkende af agave. I Mexico anses det for et lykketegn, at gå ormen skænket op i et glas. Glasset indhold inklusive orm drikkes.